Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Subsidie op verduurzamingsadvies woning

4 juli 2019

Wilt u energie besparen en uw woning verduurzamen, maar u weet niet goed hoe? Dan kunt u daarover advies vragen bij een onafhankelijke energie-adviseur. De gemeente Horst aan de Maas heeft een nieuwe subsidieregeling en betaalt 50% van de kosten.

Het maatwerkadvies geeft voor uw woning aan welke maatregelen energiebesparing opleveren, maar ook het comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. U kunt ook advies krijgen over het opwekken van duurzame energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. In het advies staan de kosten en de terugverdientijd. De adviseur is onafhankelijk. Het rapport geeft aan wat het officiële Energielabel van uw woning is.

De subsidieregeling werkt als volgt. U selecteert zelf uw gecertificeerde adviseur die samen met u uw woning inspecteert en het maatwerkadvies opstelt. Nadat de factuur is betaald dient u deze in bij de gemeente en krijgt u de helft van het factuurbedrag, tot een maximum van € 175,- vergoed. Het aanvragen van de subsidie kan via www.horstaandemaas.nl/stimuleringsregeling-woningverduurzaming. De regeling geldt in principe voor iedereen met een bestaande koopwoning in de gemeente Horst aan de Maas.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)