Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Succesformule Fit naar werk

13 juni 2018

Fit naar werk is een samenwerkingsproject tussen Gemeente Horst aan de Maas en de Businessclub van RKSV Wittenhorst. Dit samenwerkingsproject blijkt een succesformule te zijn.

Doel is om mensen vanuit een uitkeringssituatie te ondersteunen bij hun focus op werk en in aanraking te laten komen met het bedrijfsleven. Het project heeft een looptijd van 8 weken en het programma bestaat uit zowel een fysieke en sportieve training als ook theoretische sessies.

Maandag 4 juni werden 8 deelnemers voorzien van een certificaat van deelname. Ook de bedrijven die hun medewerking verleend hebben ontvingen een certificaat. Doel is om mensen vanuit een uitkeringssituatie te ondersteunen bij hun focus op werk en in aanraking te laten komen met het bedrijfsleven. Naast de stappen die de deelnemers richting werk hebben gezet, zijn 3 deelnemers uitgestroomd naar een (parttime) baan en 1 deelnemer naar een werkervaringsplek.

'Een fantastisch resultaat,' volgens wethouder Birgit Op de Laak, 'in eerste instantie voor de betreffende deelnemers natuurlijk en daar gaat het om. Maar het is zeker het benoemen waard dat hierbij bevestigd wordt dat samenwerking tot resultaat leidt.'

Ron van den Bekerom (voorzitter Wittenhorst): 'RKSV Wittenhorst wil meer zijn dan alleen maar een voetbalclub, een vereniging heeft ook een maatschappelijke rol in de breedste zin van het woord. In dit project maken we de verbinding tussen het bedrijfsleven (onze sponsors) en de werkzoekende (via de gemeente).' Tevens stelt Wittenhorst haar accommodatie beschikbaar voor het uitvoeren van de sportieve activiteiten tijdens het programma.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)