Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Succesvolle doorontwikkeling buitengebied Horst a/d Maas

In de afgelopen jaren heeft de gemeente Horst a/d Maas geïnvesteerd in de herinrichting van haar platteland. Dit heeft er toe geleid dat er op 10 locaties intensieve veehouderijen en een glastuinbedrijf op kwetsbare gebieden zijn gesaneerd.

De sanering heeft positieve gevolgen voor het woon- en leefklimaat in onder andere Melderslo en Tienray. Hier is de geurhinder afgenomen. 'We zien dat de herinrichting van het buitengebied zowel voor onze agrarische bedrijven als voor onze inwoners voordelen opleveren. Als plattelandsgemeente moet je een goede afweging maken hoe je beiden zo goed mogelijk tegemoet kunt komen', aldus wethouder Bob Vostermans.

Uitgangspunt was om de juiste bedrijven op de juiste locatie binnen de gemeente te laten vestigen en door te laten ontwikkelen. En bedrijven op ongunstige locaties te verplaatsen. In totaal is er ruim 25.000 m2 aan bedrijfsgebouwen gesloopt. Naast de intensieve veehouderijen is er ook 24.000 m2 aan kassen gesloopt. En is er in totaal ruim 27.000 m2 asbest gesaneerd. Het gaat hierbij om asbestdaken en asbest verwerkt in ketelruimten en binnenshuis.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)