Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Swolgen


Filteren op datum:
        

In de steigers

Gepubliceerd op: 16-07-2019 12:06

Het is maandagavond als ik dit stukje tik. Of sterker nog; het is al bijna middernacht en ik kom zojuist uit een vruchtbaar en inspirerend overleg met de technische collega’s van Omroep Venlo en Omroep Reindonk. Een avond waar in gezamenlijkheid mooie lijnen zijn uitgezet voor de nieuwe omroep in Horst aan de Maas. Binnenkort zal Omroep Reindonk namelijk omgedoopt worden tot Omroep Horst aan de Maas. Precies volgens plan en de businesscase zoals die door een overtuigende meerderheid van de gemeenteraad op 12 februari jl. is omarmd.
Lees verder

Kindcentrum STip vanaf 2021 in gebruik

Gepubliceerd op: 26-06-2019 12:00

De bouw van het nieuwe kindcentrum STip voor de leerlingen van de voormalige basisschool De Klimboom in Swolgen en de Mariaschool in Tienray start na de zomervakantie 2020. KC STip opent de deuren voor haar leerlingen met aanvang van het schooljaar 2021-2022.

De kinderen krijgen nu onderwijs aangeboden in verouderde gebouwen die niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen. Deze scholen gaan als één nieuw kindcentrum STip, verder in een nieuw, op zichzelf staand gebouw dat bij sportpark Kerkebos in Swolgen wordt gerealiseerd.

De gemeente Horst aan de Maas wil dat de nieuwe school zo energie-neutraal mogelijk wordt. Het gebouw gaat in ieder geval voldoen aan de normen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Scholenkoepel Dynamiek, waar de scholen onder vallen, neemt dit mee in de aanbestedingsprocedure.

Oorspronkelijk zou de bouw augustus 2019 starten. Om verschillende redenen is het jaar vertraging ontstaan. Hierbij hebben we te maken gehad met het doorlopen van een groencompensatieprocedure tussen provincie en gemeente. Daarnaast heeft Dynamiek Scholengroep de aanbestedingsstukken extra laten toetsen. De scholengroep wil als risicodragend bouwheer van de school er zeker van zijn dat de nieuwbouw voldoet aan hun onderwijsvisie en te realiseren is binnen het beschikbare krediet.

De prijsontwikkeling binnen de bouw en de door de gemeenteraad gestelde duurzaamheids-doelstelling hebben invloed op de bouwkosten. Er wordt gewerkt aan een nieuw ontwerp passend binnen de financiële ruimte en met behoud van de elementen die borgen dat de onderwijsvisie van KC STip intact blijft.

Tot de start van de bouw in 2020 wordt achter de schermen druk doorgewerkt. Het ontwerp wordt aangepast, zodat het qua functionaliteit en duurzaamheid past bij de huidige ambitieniveau. Vervolgens worden het aangepaste plan en de duurzaamheidsvarianten voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarna kan het werk worden aanbesteed. Zowel de gemeente Horst aan de Maas als Dynamiek scholengroep zijn er op gebrand om in te lopen op deze planning en zo snel mogelijk te beginnen aan de bouw van de nieuwe school.
Lees verder

Brand Swolgen: buurtbewoners halen bewoner uit woning

Gepubliceerd op: 04-07-2018 11:27

Om iets voor 03.00 uur is er brand ontstaan in een woning en aanbouw aan de Jan van Swolgenstraat in Swolgen, die forse schade aan een aanbouw en uitbouw heeft aangericht. Bij de brand vatte ook een conniferenhaag vlam. De oorzaak is nog onduidelijk.

Brandweerkorpsen uit Meerlo, Lottum en Venray werden opgeroepen, omdat er zeker nog 1 persoon in de woning zou zijn. Toen de brandweer ter plaatse was, bleek de bewoner door buurtbewoners uit de woning te zijn gehaald. De bewoner is door ambulance-medewerkers nagekeken maar bleek niet gewond te zijn.
Lees verder

Lijsttrekkers met elkaar in debat 

Gepubliceerd op: 14-03-2018 16:23

HALLO Horst aan de Maas en Omroep Reindonk presenteren op dinsdag 20 maart in samenwerking met OV Concordia ’62 het verkiezingsdebat. Dit debat vindt plaats in ’t Gasthoês in Horst en start om 20.00 uur.
Lees verder

Drugspand Swolgen gesloten

Gepubliceerd op: 07-03-2018 09:49

Een pand aan de Groenweg in Swolgen wordt op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten. In het gebouw werd eerder door de politie drugs aangetroffen.
Lees verder

Meer Swolgen

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)