Menu

Twitter feed Reindonk

Swolgen


Filteren op datum:
        

Internationale Maasfietsroute officieel geopend

Gepubliceerd op: 22-06-2017 15:30

De internationale fietsroute langs de Maas, La Meuse-à-Vélo, is officieel geopend. De totale fietsroute telt meer dan duizend kilometer aan bewegwijzerde wegen, van de bron tot de monding. De route loopt ook door Horst aan de Maas.
Lees verder

Subsidie voor afkoppelen regenpijp

Gepubliceerd op: 01-06-2017 10:22

In het kader van een nieuwe gemeentelijke campagne om wateroverlast te voorkomen, kunnen inwoners van Horst aan de Maas vanaf nu subsidie ontvangen voor het afkoppelen van hun regenpijp. Regenwater moet dan in de tuin in plaats van in het riool worden opgevangen.
Lees verder

Swolgen krijgt lunchroom

Gepubliceerd op: 30-05-2017 13:37

In het pand tegenover de Kerk aan de Monseigneur Aertsstraat in Swolgen komt een lunch- en borrelcafé. Eerder zaten er al een restaurant en een pizzeria in het gebouw.
Lees verder

Nagedachtenisboom Joop Kusters beschadigd

Gepubliceerd op: 25-03-2017 20:08

In de nacht van 24 op 25 maart is geprobeerd de boom, die geplant is ter nagedachtenis aan Joop Kusters, om te hakken.

Kusters kwam tijdens Koningsnacht op 26 april om het leven toen hij op de A73 bij Horst-Noord door twee auto's werd overreden. De toedracht van dat ongeluk is nooit helemaal duidelijk geworden. Justie heeft de zaak onderzocht, maar kon geen aanwijzingen vinden dat het om een misdrijf ging.
 
Mocht u meer informatie hebben over de dader(s) die de boom, die door de naasten van Joop Kusters is geplant, wilde(n) omhakken, neem dan contact op met de politie via: 0900-8844
Lees verder

Breuk rioolleiding Swolgen gerepareerd

Gepubliceerd op: 17-03-2017 14:13

De breuk in de rioolleiding in Swolgen is gerepareerd. De vrachtwagentransporten met rioolwater zijn beëindigd en alle gemalen zijn weer in werking.

Een stuk akker in Swolgen is dinsdag volgelopen met rioolwater door een breuk in een rioolpersleiding. Volgens Waterschap Limburg is de rioolbuis gaan scheuren, waarschijnlijk door te grote druk.

Het Waterschap heeft een visuele inspectie uitgevoerd bij de Van Smallenbroeklossing. Volgens de gemeente is er geen ecologische schade aangetroffen. Als de grond voldoende droog is, neemt het Waterschap enkele grondmonsters van het ondergelopen veld, zodat de mate van vervuiling van de grond kan worden bepaald.

foto’s: Waterschap Limburg
Lees verder

Meer Swolgen

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)