Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Testvlucht nieuwe achtbaan Toverland

6 juni 2018

Attractiepark Toverland opent op 7 juli het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. De afgelopen maanden verrees in Avalon de veertig meter hoge wing coaster Fenix. Maandagavond 4 juni maakte de spectaculaire achtbaan zijn allereerste testrit.

Onder luid gejuich vloog Fenix rond 21.30 uur voor het eerst met een topsnelheid van 95 kilometer per uur over de achtbaantrack. Caroline Kortooms, Algemeen Directeur, was erg onder de indruk van de eerste vlucht. 'Fenix is imposant, majestueus, robuust en vurig. We zijn enorm trots op deze unieke achtbaan!' Na de testrit werd door de aanwezige familieleden en managers geproost op de goede afloop. De achtbaan wordt de komende weken uitgebreid getest en zal op zaterdag 7 juli openen voor bezoekers.

Fenix is de allereerste wing coaster van de Benelux. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Fenix is veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop.

Fenix is onderdeel van Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn. Fenix is een vuurvogel die elke 777 jaar uit zijn eigen as herrijst. Bezoekers mogen plaatsnemen onder de vleugels van Fenix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)