Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Thalamus brengt dubbel single/video uit

11 november 2017

Thalamus komt met een nieuwe dubbel single, getiteld ‘Closer / Residue’. De dream indie-band uit Horst heeft ook gelijk twee videoclips uitgebracht. Een van de clips is opgenomen in zwembad de Berkel.

Volgens de band nemen de liedjes je mee om weg te drijven in nevelig duister: “Zwevende synthesizers en gitaren dragen je door een trippy droom, voortgestuwd door groovy baslijnen. ‘Closer’ en ‘Residue’ portretteren elk één zijde van hetzelfde verhaal. Het is net als bij een echt fysiek singletje, de a- en b-kant staan tegenover elkaar,” aldus de band.

De videoclips zijn achter elkaar te bekijken als één film en zullen daarom alleen als video uitgebracht worden.

Thalamus werd opgericht in 2014 in Horst en bracht in 2016 een eerste ep en video uit en speelde op verschillende festivals. Na een wijziging in samenstelling heeft de band een jaar lang geschreven en is nu terug met nieuw materiaal: “mystieke en oprechte liedjes die samen wel eens een conceptueel debuutalbum zouden kunnen gaan vormen”, schreef de band eerder op haar website.

Uit de originele samenstelling zijn gebleven gitarist Rick Groenen en broer en zus Lennart (drums) en Lotte (vocalen, gitaar) Spreeuwenberg. De band vond daarna haar laatste lid in Erik Muijsenberg (bass, synthesizer).

Met ‘Closer / Residue’ licht Thalamus alvast een tipje van de sluier van het nieuwe materiaal op. Thalamus: “Er komt alweer meer aan! Onlangs hebben we een direct-to-tape sessie gedaan in Kytopia; daar zal binnenkort ook iets van uitkomen”.

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)