Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

The DriveXperience in Horst

De gemeente Horst aan de Maas organiseert op zondag 16 oktober The DriveXperience. Dit is een ‘Praktijkdag voor Jonge Autorijders’ tot en met 24 jaar, die maximaal drie jaar in het bezit zijn van hun autorijbewijs. Deelnemers hoeven zelf geen auto mee te brengen, want jullie rijden deze dag in auto’s van de coaches en voor de praktijkoefeningen op de gladde rem/slipbaan stelt autobedrijf Oostendorp Toyota Venray gratis drie auto’s beschikbaar.

The DriveXperience is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). De praktijkdag namens de gemeente Horst aan de Maas wordt gehouden op de locatie van de gemeentewerf annex brandweerkazerne aan de Americaanseweg. ALS Jonge rijbewijsbezitter doe je gratis mee en ervaar je op deze praktijkdag zelf achter het stuur hoe goed je  bent en welke verbeterpunten er voor je zijn.

Road Xperience (module Praktijkrit rijden)
Je rijdt met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de wijde omgeving. Jullie wisselen elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen – en elkaars – rijstijl en geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit onder begeleiding van een coach die ook zijn oordeel geeft. Een unieke en spannende ervaring.

Track Xperience (module op mobiele baan)
Op een gladde rem/slipbaan voel je achter het stuur zelf wat het is om op verschillende soorten glad wegdek onverwacht een noodstop te moeten maken. Je merkt dan hoe lang je remweg op een glad wegdek is, voelt de werking van het ABS remsysteem en welke invloed dit heeft. Ben je weer een ervaring rijker!
 
Xperience Xchange (Module ervaringsuitwisseling)
In een groepsdiscussie met ervaringsuitwisseling praat je met elkaar over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Tevens wissel je ervaringen uit over diverse apparatuur in je auto en wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van verkeerd hiermee omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voeren jullie hierover een open discussie en ook over je eerste tijd als zelfstandig autorijder. Alles bij elkaar een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, noodstops, discussiëren, ervaringen uitwisselen, elkaar beoordelen en uit dit alles dan je conclusies trekken zodat autorijden nog lang mooi en leuk blijft.

Vooraf en achteraf verkeerstest via internet
Enkele dagen voorafgaand aan je deelname krijg je per e-mail van CitoDrive een link toegestuurd om via internet alvast enkele interessante tests te doen zodat je ziet welk soort autorijder je bent. Enkele dagen na deelname sturen we je nog een link voor een laatste test bij CitoDrive. 

Laat ook je vrienden aanmelden!
Laat al je vrienden, kennissen en collega’s t/m 24 jaar die maximaal drie jaar hun rijbewijs bezitten, zich ook aanmelden en gratis meedoen! Samen met je vrienden meedoen maakt de dag nog gezelliger en ook leerzamer. Je leert immers van elkaar en beoordeelt elkaar. De dag begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Het ROVL zorgt voor een gratis lunch en aan het eind van de dag ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Aan deze praktijkdag kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen.

Aanmelden via de website

Aanmelden kan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)