Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Tienraynaar Wiel van Rijswick overleden

22 oktober 2017

Afgelopen vrijdag is de in Swolgen woonachtige Wiel van Rijswick overleden. Hij was ere-voorzitter van sportvereniging Sporting ST.

Wiel, geboren en getogen in Tienray werd in 1957 lid van TOP '27. Hij was nooit spelend lid maar zette zich op allerlei manieren in voor de club: werd in 1962 bestuurslid en daarna voorzitter, waarvoor hij in 1988 een zilveren bondsspeld ontving voor 25 jaar voorzitterschap.

Op 31 augustus 1993 werd hij benoemd tot Ere Voorzitter van TOP '27 en na de fusie Ere Voorzitter van Sporting ST.

Ook voor de kerk in Tienray was Wiel zeer actief. Begonnen als collectant waarna hij later hulpkoster en acoliet werd. Trouw was hij aanwezig bij de verschillende vieringen en uitvaarten.
Naast zijn inzet tijdens de H. Missen heeft hij zich jaren ook ingezet voor het onderhoud en het maken van de graven op het kerkhof. En hielp hij er wanneer de kerststal opgezet werd.

Binnen het verenigingsleven in Tienray is hij jarenlang de drijvende kracht geweest achter bijvoorbeeld de kienavonden en was hij ook actief als terreinknecht bij TOP'27.

Ook carnaval zat in zijn bloed: in 1969 werd hij Prins Wiel 'd'n twedde' bij de Tienderse Geiten.

Verder was hij één van de leden van de 'Vuttersclub', die elke week weer zorgen dat het sportpark van Sporting ST er piekfijn bij ligt. De laatste tijd gingen hem deze werkzaamheden steeds moeilijker af, het lichaam wilde niet meer.

Vorige week zondag bezocht hij met zijn familie nog het sportpark Kerkebos. Van zijn geliefde voetbalclub.

Wiel van Rijswick wordt woensdag 25 oktober om 10.30 uur herdacht tijdens de H. Mis in de R.K. Kerk in Tienray.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)