Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Toch stembureau op station

27 februari 2018

De gemeente heeft laten weten dat er toch een mobiel stembureau komt op station Horst-Sevenum tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. In media verschenen namelijk berichten dat er geen extra stembureau zou komen omdat dit veel te duur zou zijn.

Volgens Horst aan de Maas berust dit verhaal op een misverstand. Het college vindt dat ook kiezers die met de trein reizen gemakkelijk hun stem moeten kunnen uitbrengen. “Een mobiel stembureau bij het station brengt weliswaar extra kosten met zich mee, maar het college is van mening dat dit gerechtvaardigd is om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen”, zegt de gemeente.

Reizigers kunnen tijdens de piekuren, van 7.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur, hun stem uitbrengen bij het stembureau op het station. In de tussenliggende periode gaat het mobiele stembureau naar gemeenschapshuis De Smêlentôs in Evertsoort. Bij eerdere verkiezingen moesten kiezers uit dit dorp naar het stembureau in Kronenberg.

Het is de eerste keer dat een stembureau ingericht wordt in het station. Na de verkiezingen wordt de inzet van het mobiele stembureau geëvalueerd.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)