Menu

Twitter feed Reindonk

Toenemende populariteit blauwe bessen

10 september 2016

De blauwe bes doet het goed! De consumptie neemt toe, net als de blauwe bessenteelt in Nederland. Ook het aantal zelfplukkers in de pluktuinen neemt toe. Ceciel Aerts van Blue Berrie Hill in Broekhuizen geeft aan dat blauwe bessen bijzonder gezond zijn.

"In Duitsland is het al veel langer een trend dat mensen met gezondheid bewust bezig zijn en daar ook blauwe bessen voor inzetten, we zien langzamerhand dat ook in Noord-Limburg de populariteit aan het toenemen is", aldus Aerts. "“Elk jaar neemt het aantal ‘zelfplukkers’ in onze boomgaard toe. Van jong tot oud, gezinnen, mensen uit de regio en toeristen; een divers publiek loopt met emmertjes en tasjes door onze boomgaard. En meer dan eens gaat de hand tijdens het plukken richting de mond."

Hoewel het Nederlandse blauwe bessenseizoen op zijn einde loopt – en de Nederlandse pluktuinen weer hun poorten zullen sluiten – blijven blauwe bessen in de meeste supermarkten jaarrond verkrijgbaar. Ook verwerkte producten zoals jams en sappen zijn bij veel telers jaarrond verkrijgbaar.



© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)