Menu

Twitter feed Reindonk

Toverland krijgt definitief 2 miljoen van provincie

29 september 2017

Toverland krijgt definitief een lening van twee miljoen van de provincie voor de uitbreiding van het attractiepark, dat meldt 1Limburg. Het Limburgs Parlement is akkoord gegaan met de financiering.

Tegen de lening stemden coalitiepartij SP en de oppositiepartijen PVV en Partij voor de Dieren. De PVV stond twee weken geleden in een commissievergadering nog achter de lening. Inmiddels is bekend geworden dat de entreeprijs van Toverland na de uitbreiding omhoog gaat. Daarom was de PVV nu tegen.

De Partij voor de Dieren wil geen geld uittrekken voor een park 'dat door de entreeprijs niet voor elk kind bereikbaar is'. Coalitiepartij SP noemde de lening onverstandig en onjuist, schrijft 1Limburg.

Het Sevenumse attractiepark wordt volgend jaar anderhalf keer zo groot. Er komt een nieuw themagebied met nieuwe achtbaan. Ook bouwt Toverland een nieuw entreegebied. Hier komen ook diverse horecagelegenheden, winkels en een openluchtpodium.

Met de uitbreiding is een investering van 30 miljoen euro gemoeid. De provincie gaat dus twee miljoen bijdragen aan de grote uitbreiding van Toverland die naar verwachting zestig nieuwe fulltime banen oplevert. Ook industriebank Liof (twee miljoen) en MKB Limburg (1 miljoen) betalen mee.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)