Menu

Twitter feed Reindonk

Toverland onthult details nieuwe waterattractie

27 juni 2018

Toverland opent over twee weken het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. Onlangs werden in een making-of-serie over de bouw van de nieuwe gebieden meer details prijsgegeven over één van de nieuwe attracties: Merlin’s Quest.

In waterattractie Merlin’s Quest kunnen bezoekers genieten van een 12 minuten durende boottocht door de wateren van Avalon. Tijdens de tocht varen bezoekers onder meer door een kasteelruïne, waar ze op zoek gaan naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. 'In dit zogeheten darkridegedeelte kunnen we hele mooie effecten creëren', vertelt Paul Oomen, Technisch Directeur. 'Zo zullen er maar liefst achttien bewegende figuren te zien zijn. De grootste animatronic is ruim tweeënhalve meter hoog.' Het darkridegedeelte duurt twee minuten en brengt de opvarenden langs vier overdekte scènes.

Merlin’s Quest is onderdeel van Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn. In totaal varen er 14 boten over het 430 meter lange parcours. Elke boot biedt plek aan 16 opvarenden en twee boten zijn tevens geschikt voor mindervaliden.

Port Laguna en Avalon openen op zaterdag 7 juli hun poorten voor bezoekers. Het betreft de grootste uitbreiding in de geschiedenis van het 17-jarige attractiepark. Er is een investering van 35 miljoen euro mee gemoeid. De making-of-aflevering van Merlin’s Quest is te bekijken via het YouTube-kanaal van Toverland.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)