Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Uitbreiding brand Deurnese Peel voorkomen

1 maart 2018

Door optreden van Staatsbosbeheer en de brandweer is een uitbreiding van de brand in natuurgebied de Deurnese Peel voorkomen. De brand woedt sinds dinsdagavond tussen Griendtsveen en het Kanaal van Deurne en is vermoedelijk door menselijk handelen ontstaan.

Woensdagmiddag hebben medewerkers van Staatsbosbeheer vanaf een kade van het moerasgebied met zwepen vuur uitgeslagen. Daarmee hebben zij voorkomen dat de brand zich verder in zuidelijke richting kon uitbreiden. In de nacht van woensdag op donderdag heeft de brandweer vuur geblust aan de kant van Griendtsveen. Hier kwam de brand richting de rand van het gebied.

De brandweer heeft zich inmiddels teruggetrokken uit het gebied en heeft de situatie overgedragen aan Staatsbosbeheer. Zij houden de situatie in de gaten. Omdat de plek onbereikbaar is kan de brand nog weken duren.

In de omgeving kan er sprake zijn van stank en overlast door rook. De brandweer heeft metingen verricht en daarbij zijn geen verhoogde concentraties gemeten. Wel wordt mensen aangeraden zo veel mogelijk uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden als de rook hun kant op komt.

foto: Twitter/Politiehelikopter


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)