Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Uitbreiding sportredactie

Elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur een live sportprogramma op de radio. Dát is wat Streekomroep Reindonk jarenlang had en graag opnieuw wil gaan realiseren.

"We kunnen dat niet zonder de èchte sportliefhebbers", zo vertelt directeur Pieter Janssen. Liefde voor sport is een allereerste vereiste. "Daarnaast zijn er nog enkele andere vaardigheden nodig, zoals een goede beheersing van de gesproken Nederlandse taal, stressbestendigheid, flexibliteit en improvisatietalent", aldus Janssen.

Elke zondagmiddag wordt in teamverband een drie uur durend live radioprogramma over sportactiviteiten in Horst aan de Maas en daarbuiten in de breedste zin van het woord gemaakt. Pieter Janssen: "Dat betekent dat er live verslag wordt gedaan van verschillende sportactiviteiten, dat je snel moet kunnen schakelen tussen deze verschillende activiteiten, dat sportuitslagen moeten worden verzameld en bekendgemaakt, dat er wordt teruggekeken op de afgelopen week én dat er wordt vooruitgekeken naar de komende week."  

Voorbereiding komt hier uiteraard ook bij kijken. Janssen vervolgt:  "Redactionele ondersteuning is van het allergrootste belang. Ook daar zoeken we mensen voor. Het live radioprogramma brengt ook met zich mee dat we op zoek zijn naar flexibele mensen, die kunnen improviseren” .
Pieter Janssen vertelt bijzonder geënthousiasmeerd. "Het is een beetje als een spannende jongensdroom, maar we willen wel graag goede afspraken maken met mensen. Kandidaten kunnen aangeven hoeveel tijd ze willen en kunnen investeren, zodat we een rooster kunnen maken en de medewerkers in toerbeurt kunnen indelen." Over het team is Pieter Janssen positief: "Nieuwe kandidaten komen in een warm bad, ze worden goed begeleid en draaien mee in een team van redacteuren, techneuten en presentatoren dat met veel plezier elke zondagmiddag een mooie live-uitzending maakt op de radio."

Streekomroep Reindonk is de lokale omroep van de gemeente Horst aan de Maas.  Ook in de aangrenzende gemeenten speelt zich natuurlijk van alles af op sportief gebied. "De kans is zelfs groot dat teams uit verschillende gemeenten elkaar op het sportveld tegenkomen. In deze omliggende gemeenten zijn ook lokale omroepen actief. We zijn dan ook de mogelijkheden aan het onderzoeken om in samenwerking met enkele overige lokale omroepen de handen ineen te slaan en samen te werken om een gezamenlijk regionaal live sportprogramma op de zondagmiddag te gaan realiseren", aldus Janssen.

Aanmelden kan altijd via directie@reindonk.nl.  Janssen:  "Je wordt dan uitgenodigd voor een informeel kennismakingsgesprek, waarin wordt bekeken waar je ambities liggen en over welke talenten je beschikt.  Daarna volgt, als we een match hebben,  een uitgebreid traject waarin je kennismaakt met de verschillende aspecten die horen bij het maken van een live radioprogramma. Je leert hoe je zo’n programma moet voorbereiden, je maakt kennis met de mensen die jou tijdens het programma bellen met sportuitslagen, je leert hoe je samenhang en structuur aanbrengt in zo’n lange live-uitzending, je leert hoe je live radio-interviews moet voorbereiden en houden. Uiteraard mag je er ook je eigen persoonlijke stempel op drukken, dat maakt het juist zo leuk."

“Kort samengevat, voel je je aangesproken, neem dan vooral contact op! We kijken uit naar je reactie!”  zo besluit Pieter Janssen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)