Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Uitbreiding Toverland

26 september 2017

Vanaf volgend jaar kunnen bezoekers van het Limburgse attractiepark Toverland kennismaken met de almachtige tovenaar Merlijn. Het nieuwe themagebied Avalon, dat in de zomer van 2018 opengaat, staat in het teken van de bekende tovenaar. Naast een heftige wing coaster komt er een bootjesattractie met de naam Merlin's Quest.

Dat heeft Toverland-directrice Caroline Kortooms zojuist onthuld op een persconferentie. "We wisten al sinds het begin van Toverland dat er ooit een grote tovenaar in het park zou komen wonen", aldus Kortooms. "Daarvoor moesten we eerst groeien in kwaliteit en capaciteit. Nu is het moment aangebroken."

De slogan van Avalon wordt 'Live the legend'. Waterattractie Merlin's Quest is één van de blikvangers. Bezoekers nemen plaats in één van de veertien boten voor een twaalf minuten durende vaartocht.

Vandaag toont Toverland ontwerpen van een bootje, het ingangsgebouw en de eerste scène van de attractie. Het parcours is 430 meter lang en in elk bootje is plaats voor zestien personen. De capaciteit bedraagt 950 mensen per uur. Het wordt de eerste darkride in het park.

De spectaculaire nieuwe achtbaan van Toverland gaat Fenix heten. Het attractiepark in Noord-Limburg opent volgend jaar een veertig meter hoge wing coaster met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Passagiers gaan drie keer over de kop. Vandaag wordt het volledige baanverloop naar buiten gebracht.

De rollercoaster met karretjes naast de rails telt drie inversies: een halve draai met vrije val, een halve looping met halve kurkentrekker en een uitgestrekte kurkentrekker. De rest van de 813 meter lange baan bestaat uit een heuvel, een horizontale spiraal en enkele scherpe bochten.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)