Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Uitgebreid jaarprogramma in De Peelbergen

18 januari 2018

Donderdag 18 januari gaat het eerste internationale springconcours van 2018 op het Equestrian Centre de Peelbergen van start. Het CSI in Kronenberg is er een van velen. Er staan minimaal twaalf internationale springevents op de kalender met in totaal 22 Longines Ranking proeven. Daarnaast staat er een eventingwedstrijd en het Wereldkampioenschap mennen op de agenda.

Naast de gebruikelijke vierdaagse CSI’s met 2*,1* en YH-proeven op het programma worden er diverse meerweekse tours georganiseerd. De New Year Tour duurt twee weken (18 tot 28 januari), net als de Winter Tour van 15 tot en met 25 november. Het geplande CSI in april biedt voor het eerst de mogelijkheid om ook vijfjarige paarden te starten in de youngster tour. Aankomende week komen grote namen als Steve Guerdat uit Zwitserland, Zweeds topruiter Rolf-Göran Bengtsson, Duits eventingfenomeen Michael Jung en van eigen bodem Leopold van Asten aan de start.

Van 28 juni tot en met 1 juli wordt er tevens een jeugd CSI toegevoegd aan de springkalender. Zowel U25-ruiters als deelnemers voor de categorieën CSIJ, CSIP en CSICH komen aan bod. Hiermee breidt de organisatie de veelzijdigheid van de internationale evenementen op het hippische complex uit. Dit jaar is het Grandorse tevens het toneel van Hippisch Festijn Limburg. Eventingruiters kunnen zich begin mei voor diverse categorieën (CIC1*, CIC2*) inschrijven.

De mensport is eveneens goed vertegenwoordigd in de gemeente Horst aan de Maas. De hippische zone Grandhorse is van 19 tot en met 22 april het decor van een internationale menwedstijd, waarna in augustus het wereldkampioenschap voor enkelspan paarden en het wereldkampioenschap paramennen verreden wordt (28 augustus tot en met 2 september). Hiermee heeft de organisatie van de internationale menwedstrijden een primeur te pakken. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de mensport dat beide wereldkampioenschappen gelijktijdig op dezelfde locatie worden georganiseerd.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)