Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Uitkomsten marktconsultatie zwembad geven helder beeld


De marktconsultatie heeft waardevolle informatie opgeleverd over de haalbaarheid van een nieuw zwembad in de gemeente Horst aan de Maas. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad nu om het aanbestedingstraject te mogen opstarten voor de nieuwbouw van een zwembad binnen Afslag 10.

Wethouder Ger van Rensch is tevreden: “Na een lang voortraject hebben we nu voldoende informatie om een volgende stap te zetten in dit dossier.”

Een denktank van gebruikers en betrokkenen adviseerde de gemeente Horst aan de Maas vorig jaar om te kiezen voor een zwembad voor alle doelgroepen en de mogelijkheid om het bezoekersaantal te verhogen. De gemeente Horst aan de Maas vroeg aan zes commerciële partijen of dit advies haalbaar is. Dat blijkt niet mogelijk voor het bedrag dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld. Bovendien geven de marktpartijen aan dat het concept van de denktank een te uitgebreide voorziening is voor Horst aan de Maas.

Het is wel mogelijk om een minder uitgebreide zwemvoorziening te realiseren. Dit concept is haalbaar voor een jaarlijkse last van € 460.000. Hierbij is nog geen rekening gehouden met mogelijke opbrengsten bij de herontwikkeling van de locatie van het huidige Zwembad De Berkel. In de berekening van de marktpartijen is ook nog geen rekening gehouden met eenmalige kosten voor bijvoorbeeld de aankoop van grond en aanpassingen aan de omgeving. Daarvoor zoekt het college naar een aparte financiering.

Het huidige Zwembad De Berkel kent ook een jaarlijkse exploitatielast van € 460.000. Het zwembad is nog maximaal 15 tot 20 jaar te gebruiken, als er tenminste een aantal noodzakelijke verbeteringen worden gedaan. Vanwege strengere veiligheidseisen zijn er bovendien meer investeringen te verwachten. Wethouder Van Rensch: “Door nu te kiezen voor nieuwbouw, verzekeren we ons van een goed zwembad voor de komende 40 jaar. Bovendien biedt de locatie binnen Afslag 10 straks veel kansen voor nieuwe samenwerkingsmogelijkheden”. De gemeenteraad besluit op 12 september a.s. over het voorstel van het college.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)