Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Uitwisselingsproject Citaverde College

30 mei 2018

Terwijl het Citaverde College in Horst buitenlandse studenten en docenten ontving was er een groep Citaverde-leerlingen te gast in het Institut de Genech in Noord-Frankrijk. Negentien Fransen en tien Zuid-Koreanen waren op 23, 24 en 25 mei in Limburg op uitwisselingsbezoek om kennis te delen en van elkaar te leren op het gebied van onderwijs en ondernemen in de groene sector.

De buitenlandse delegatie bezocht Citaverde, Greenport Venlo, Innovatoren, Florazon, Brightbox, Bejo Zaden, FloraZON Venlo, Fortaplant, De Kemp, Litjens, Kipster, Dendron College en Brooker. De uitwisseling werd afgesloten met een bezoek aan Gemeente Horst aan de Maas. Het programma en de uitwisseling werd opvallend genoeg grotendeels georganiseerd door de leerlingen zelf. 


Het doel van de uitwisseling was een internationaal netwerk opbouwen en van elkaar leren. Niet alleen op gebied van groen ondernemen en onderwijs, maar ook van de verschillende culturen, gebruiken en zienswijzen. Om elkaar goed te leren kennen brachten de leerlingen veel tijd met elkaar door. Niet alleen tijdens het dagprogramma, maar ook ’s avonds bij het kampvuur en in de bar van Kasteel De Berckt in Baarlo, waar de groep verbleef. 

Foto: Tom Peeters (student en medeorganisator uitwisseling)


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)