Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Van Asten flikt het weer!

10 februari 2019

Thuisruiter Leopold van Asten is in absolute topvorm bij de Winter Masters in Kronenberg. Na het winnen van de 1.45m GP-kwalificatie op donderdag en een tweede plaats in de 1.50m ranking rubriek op vrijdag, ging de 42-jarige ruiter zaterdag aan de leiding met de 13-jarige merrie VDL Groep Beauty. Marc Houtzager sloot met Sterrehof’s Dante als tweede aan in de 1.45m rubriek.

Er stond Van Asten geen gemakkelijke taak te wachten, met niet minder dan 23 combinaties van de 85 in de barrage. Het was Zweeds talent Karin Martinsen die al vroeg in de finale de te kloppen tijd op scherp zette met de 10-jarige merrie Holstein's Matina in 34.92 seconden. Lange tijd leek het erop dat Martinsen bovenaan het klassement zou blijven staan.

Als drie na laatste starter schakelde Leopold van Asten met VDL Groep Beauty naar de hoogste versnelling en aangemoedigd door het publiek snelden de twee door de finish in een ongelooflijk rappe tijd van 33,54. Met nog twee combinaties te gaan, kon Van Asten slechts afwachten. De laatste starter, Marc Houtzager, deed met Sterrehof's Dante een gedegen poging hem te kloppen, maar miste de zege in 34.77 seconden.

Net als vrijdag wist een lokale topper wederom een zege te veroveren. Patrick Lemmen uit Grashoek wist zijn paard Ideaal naar de overwinning te sturen in het 1.40m. In deze rubriek werd Belg Wilm Vermeir met Gentiane de la Pomme tweede, gevolgd door Remco Been die voor deze proef Gouverneur zadelde.

Foto: Leopold van Asten en VDL Groep Beauty


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)