Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Van Rooij: 2014 jaar van de verkiezingen

2014 Wordt het jaar van de verkiezingen, dat zegt burgemeester Kees van Rooij woensdag in zijn jaarlijkse Nieuwjaarstoespraak in 't Gasthoês in Horst. Zijn motto voor het nieuw jaar is: "We bepalen zelf hoe het jaar wordt!"

 
In de toespraak kijkt de burgemeester vooruit op het nieuwe jaar. Daarbij noemt hij onder andere het Rozenfestival in Lottum, het LVK in Grubbenvorst of het Horster Mannenkoor dat op 26 april in de finale staat van de KNVZ in Zwolle. "2014 is ook het jaar van de verkiezingen" zegt de burgemeester. "We mogen er van uit gaan dat we de verkiezingen in Horst aan de Maas ingaan met 5 partijen die nu ook al in de raad vertegenwoordigd zijn." Maar Van Rooij noemt ook de regionale samenwerking als één van de belangrijkste peilers voor het nieuwe jaar.
 
Van Rooij blikt ook terug: "In onze gemeente is de werkeloosheid gestegen richting het Limburgs gemiddelde van 6% terwijl in andere jaren wij structureel een paar procentpunten lager zaten."
 
Aan het einde van zijn toespraak gaf de burgemeester aan enkele inwoners van de gemeente een pluim voor zijn of haar bijdrage het afgelopen jaar in de gemeenschap.
 
 


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)