Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Van Rooij krijgt leiding Versnellingsagenda

Burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas neemt op verzoek van de provincie Limburg en de LLTB de leiding van de Versnellingsagenda Limburgse Tuinbouw op zich. Woensdag is door de betrokken partijen dat een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Kern daarvan is dat expertteams van binnen en buiten de provincie Limburgse telers gaan ondersteunen in hun streven naar een meer marktgerichte productie en het versterken van hun ondernemerschap. Samen zoeken zij ook naar mogelijkheden om slimmer te werken in de keten van teler tot consument en daarin de positie van tuinders te versterken. Soms staat regelgeving onnodig in de weg. Ook daar gaat het Versnellingsteam mee aan de slag. Inmiddels zijn op al deze thema’s aanjaagteams al gevormd of in ontwikkeling. Van Rooij: “We willen echt vaart maken met dit project voor de Limburgse tuinbouw, die economisch van groot belang is. De sector is als gevolg van de Ruslandboycot extra kwetsbaar geworden, maar moet op de langere termijn ook los van die boycot nieuwe kansen gaan benutten. Ook stoppende tuinders willen we een adequate begeleiding bieden.”
 
Voor tuinders en telers die een beroep willen doen op de Versnellingsagenda is bij de LLTB een centraal meldpunt ingericht: de Tuinbouwlijn, met een afzonderlijk telefoonnummer (0475-381 785) en emailadres (Tuinbouwlijn@lltb.nl ). Het is bedoeld voor alle Limburgse glastuinders, ondernemers in de open teelten, fruittelers, bloemenkwekers, boomkwekers, maar ook voor toeleverende en verwerkende bedrijven. Door de LLTB en de provincie is ook een convenant gesloten met de Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Deze in Den Haag gevestigde organisatie is gespecialiseerd in één op een begeleiding aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)