Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

Van Venlo naar Scandinavië!

7 juni 2019

Tijdens de beurs Transport Logistic in München presenteerden Cabooter Venlo en Westerman Multimodal Logistics een primeur. Vanaf 1 september rijdt drie maal per week vanuit Venlo een goederentrein naar Scandinavië.

Op korte termijn wil men de frequentie opvoeren naar een dagelijks vertrek. De tractie van de trein wordt verzorgd door DB Cargo. De trein vertrekt ’s avonds en komt 24 uur later aan in de Zweedse steden Malmö en Norrköping. In Malmö is de mogelijkheid om door te gaan naar de Noorse hoofdstad Oslo. Als operator van de trein stelt Westerman de trein ook open voor derden, zowel voor (mega)trailers als containers.

Niels van der Vlist, general manager van Westerman International: “Deze nieuwe spoordienst is een duurzaam, kostenefficiënt en kwalitatief alternatief voor het wegvervoer van en naar Scandinavië.” Peter Pardoel, board member van Cabooter: “Dat we nu drie keer per week rechtstreeks naar Scandinavië kunnen, is goed voor de regio en voor de logistieke positie van Venlo.”


Bron: WijLimburg


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)