Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 10°. Overdag zijn er opklaringen en wolkenvelden of stapelwolken. Het blijft overwegend droog. Max. 18°. Wind: ZW 3-4 Bft.

Veel belangstelling voor open dag Waterschap

1 november 2017

Meteen vanaf de opening van de open dag van Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg op zondag 29 oktober liepen de bezoekers binnen op de 5 opengestelde locaties. Met een totaal van ongeveer 2500 bezoekers op de 5 locaties is dijkgraaf Patrick van der Broeck tevreden. Ook in Horst waren bezoekers onder de indruk van de vele, soms onbekende, facetten van het waterschapswerk.

‘Bijzonder om eens een kijkje in de waterschapskeuken te mogen nemen’ en ‘Wat een indrukwekkende pompen gebruiken jullie bij hoogwater’, waren reacties van bezoekers. Ook de kinderen vermaakten zich prima. Ze bouwden dijken en waren niet weg te slaan bij het educatiemodel wateroverlast.

Ook de rioolwaterzuiveringen van Waterschapsbedrijf Limburg werden goed bezocht. Er was veel aandacht voor het zuiveren van de toekomst: modulair, innovatief en goedkoper. Tijdens de rondleidingen zagen bezoekers wat er nodig is om ons afvalwaterweer schoon te krijgen. Kinderen deden aandachtig waterproefjes met professor Broccoli en hoorden van een grappige toiletjuffrouw wat er wel en niet in het riool thuishoort.

Waterschap Limburg organiseerde deze dag samen met Waterschapsbedrijf Limburg, Waterleidingmaatschappij Limburg, Natuur- en milieufederatie Limburg en de gemeenten Roermond, Horst, Nederweert, Weert, Sittard en Simpelveld. Dit gebeurde in de landelijke Week van Ons Water.

 
Foto's: Waterschap Limburg


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)