Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Veel jongeren op kieslijst Essentie

Dinsdag is door Essentie de kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar. Op de lijst staan zowel ervaren kandidaten als nieuwkomers. Van de zes zittende raadsleden staan er vijf in de top
van de lijst. 

 
Raadslid Twan Hoeijmakers heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. Essentie-wethouder Paul Driessen staat op plek 2: hij is beschikbaar voor een nieuwe periode als wethouder. Onder de nieuwe gezichten zijn ook een aantal jonge enthousiaste talenten die de Essentie-kar mee willen gaan trekken.

Voorzitter Jeroen Brouns van Essentie is blij met de diversiteit van de lijst. “Wij hadden geen enkele moeite met het vinden van voldoende gemotiveerde kandidaten. Er was eerder sprake van een luxe-probleem met veel potentiële raadsleden. Naast enkele vertrouwde namen met de nodige ervaring hebben we ook diverse nieuwe mensen op de lijst staan. Hiermee gaan we vol vertrouwen de verkiezingen in”.

Naast de eerder gekozen lijsttrekker Bram Hendrix (32) staat Paul Driessen (59) uit Meterik op de tweede plaats van de lijst. De huidige raadsleden Janny Hermans (38) uit Griendtsveen, Bart Bertrams (40) uit Horst, Bianca van de Berg (38) uit Lottum en Eric Beurskens (51) uit Horst staan op respectievelijk plaats 3, 4, 5 en 7. Sevenummer Joep Rooyakkers is de eerste nieuwkomer op plek 6. Rooyakkers is bekend als vorst van CV Dun Ezelskop. Op plek 8 staat Frans Kerstjens (56) uit Swolgen. Kerstjens was raadslid in de gemeente Meerlo-Wanssum en wil graag weer in de gemeenteraad. Op plek 9 en 10 staan nieuwkomers: Maurice Craenmehr (41) uit Horst en Ruud Megens (25) uit Grubbenvorst. Op plek 12 staat Luc van den Beuken (32) uit Kronenberg, ook hij is nieuw in de politiek. Op plek 11 en 17 staan twee jonge nieuwkomers uit Sevenum. Jorrit Gommans (20) en Kay Thijssen (17) zijn beiden al enkele jaren lid van Essentie, en willen de jongere kiezers vertegenwoordigen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)