Menu

Twitter feed Reindonk

Veilige fietsverbinding Broekhuizenvorst - Swolgen

Het college van Horst aan de Maas stelt de gemeenteraad voor om €110.000 beschikbaar te stellen voor een veilige fietsverbinding tussen Broekhuizenvorst - Swolgen. Met dit geld moet er openbare verlichting worden geplaatst en rode fietssuggestiestroken aangebracht.

'Deze maatregelen zijn nodig omdat het een drukke schoolroute betreft. De noodzaak is nu ook urgenter geworden door de fusie van de jeugdafdelingen van de voetbalclubs meer gefietst wordt over de Mgr. Aertsstraat en Swolgenseweg', aldus een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente heeft in 2017 subsidie gevraagd bij de provincie voor de plannen van een veilige schoolroute tussen Broekhuizenvorst en Swolgen. Hoewel de gemeente een subsidie heeft gekregen van de provincie voor de openbare verlichting, is dit bedrag niet voldoende voor een veilige fietsroute. Vandaar dat de gemeenteraad gevraagd wordt om geld beschikbaar te stellen voor de openbare verlichting en het aanbrengen van de rode deklaag op de fietssuggestiestroken.

Door de samenvoeging van de jeugdafdelingen van de voetbalclubs in Swolgen en Tienray (Sporting ST) en Broekhuizenvorst en Broekhuizen (SVEB) wordt er meer gefietst tussen de dorpen door de jeugd. Vandaar dat de gemeente graag snelheid wil maken met de aanpassingen voor een veilige fietsroute.

De gemeenteraad neemt een besluit in haar vergadering van 2 oktober.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)