Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Veranderingen parkeren in Horst-centrum

De gemeente heeft de parkeersituatie in het centrum van Horst onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat in het centrum sprake is van een scheve verhouding tussen het aantal kort- en langparkeer-plaatsen en dat een uitbreiding van een aantal parkeerplaatsen gewenst is. Door het herverdelen van de bestaande kort- en langparkeerplaatsen en het aanleggen van extra parkeercapaciteit worden bestaande parkeerknelpunten opgelost en toekomstige parkeerknelpunten voorkomen.

Aanpassingen blauwe zone
Binnen de blauwe zonegebieden is een parkeerschijf verplicht en mogen auto’s maximaal 2 uur parkeren tijdens de winkeluren. Dit staat ook aangegeven op de blauwe zoneborden.

De gemeente wil per 1 januari 2015 rondom het gemeentehuis en op de centrumring de parkeerschijfzone (blauwe zone) opheffen. Het betreft de straten Gasthuisstraat, Groenewoudstraat, Herstraat, Hoofdstraat, Jacob Merlostraat, Loevestraat, rondom Librije, Schoolstraat en Torenstraat. Auto’s moeten nog steeds geparkeerd worden in de aanwezige parkeervakken, maar mogen voortaan langer dan 2 uur blijven staan.

Daarnaast wordt op het hele parkeerterrein P2 Herstraat/Kloosterstraat het gebruik van een parkeerschijf verplicht.

Vanaf 1 januari 2015 geldt de blauwe zone (maximaal twee uur) voortaan in de volgende gebieden:
- gedeeltelijk op parkeerplaats P1; het gebied tussen het gemeentehuis en de Librije.
- de parkeerplaatsen bij de supermarkten op P2 Herstraat/Kloosterstraat
- de parkeerplaats P3 Kloosterstraat;
- de parkeerplaats achter de Torenstraat.

Nieuwe parkeerterreinen
Eerder dit jaar zijn op het Cuppenpedje 70 extra parkeerplaatsen aangelegd. Begin april is gestart met de aanleg van een nieuw parkeerterrein op de Rode Kruislocatie. Dit parkeerterrein krijgt 55 parkeerplaatsen. Op de parkeerterreinen Cuppenpedje en Rodekruis hoeft geen parkeerschijf gebruikt te worden en mag onbeperkt geparkeerd worden.

Opheffen parkeervergunninggebieden
In het verleden zijn parkeervergunninggebieden in de Molenstraat en Wervelkwartier ingesteld om parkeeroverlast door lang parkeerders uit het centrumgebied te voorkomen. In deze gebieden mag alleen met een parkeervergunning geparkeerd worden.

Door de herverdeling van lang en kort parkeren en de uitbreiding van parkeerplaatsen bij het Cuppenpedje en Rode Kruislocatie is de noodzaak voor vergunninghoudergebieden in de Molenstraat en Wervelkwartier verdwenen. Vandaar dat de gemeente deze vergunninghoudergebieden per 1 januari 2015 wil opheffen. Dit geldt ook voor het parkeervergunninggebied aan de Americaanseweg. Door de aanleg van een eigen parkeerplaats voor museum De Kantfabriek is ook hier de noodzaak verdwenen. Na het opheffen van deze drie vergunninghoudergebieden zijn nergens in de gemeente meer vergunninghoudergebieden aanwezig.

Invoeren parkeerverbodzone
Uit het oogpunt van bereikbaarheid, verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid op de wegen in het centrum mogen auto’s in het centrum van Horst alleen geparkeerd worden in de aangegeven parkeervakken of –terreinen. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord.

Hoe kan ik reageren?
Kijk voor meer informatie op www.horstaandemaas.nl Voor algemene vragen en informatie over de parkeeraanpassingen kunt u een e-mail sturen naar gemeente@horstaandemaas.nl of bellen naar 077-4779777.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)