Menu

Twitter feed Reindonk

Verbod op prijsacties in de Horster horeca

De gemeente Horst aan de Maas heeft de nieuwe schenktijden voor onder andere sportverenigingen en gemeenschapshuizen vastgesteld. Daarnaast zijn prijsacties door horecabedrijven voortaan verboden. Dit geldt vanaf 29 november 2013. De aanleiding hiervoor is de nieuwe Drank- en horecawet. Gemeenten hebben nieuwe taken en bevoegdheden gekregen die ze lokaal moeten uitwerken.

Schenktijden van verenigingen, gemeenschapshuizen, jongerencentra en musea
(Sport)verenigingen, gemeenschapshuizen, multifunctionele centra, jongerencentra en musea mogen in de nieuwe gemeentelijke regeling alcohol schenken vanaf één uur voor tot twee uur na de laatste activiteit. Er gelden wel tijdsgrenzen. Een sportvereniging, bijvoorbeeld, mag zaterdags niet eerder dan 10.00 uur en niet later dan 01.00 uur alcohol schenken.

Recepties en bruiloften bij verenigingen

Stichtingen en verenigingen mogen zwak-alcoholische drank verstrekken als de bijeenkomst een relatie heeft met die vereniging of stichting. In andere gevallen mag dat alleen als het niet leidt tot oneerlijke concurrentie met de reguliere horeca. Deze regeling is gelijk gebleven aan de bestaande situatie.

Verbod op prijsacties in de horeca

Horecabedrijven in Horst aan de Maas mogen voortaan niet meer stunten met prijzen van alcoholische drankjes, bijvoorbeeld via een ‘happy hour’. Daarmee wil de gemeente een bijdrage leveren aan het terugdringen van alcoholgebruik, vooral onder jongeren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen meer drinken als de prijs van alcohol lager is. Voor supermarkten en slijterijen geldt dit verbod niet; zij hebben weinig invloed op de prijzen. Die worden bepaald door de landelijke winkelketen waar ze onder vallen. Ook in de omliggende gemeenten of over de landsgrens geldt zo’n verbod voor supermarkten en slijterijen niet.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)