Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Verduurzamen openbare verlichting

De gemeente Horst aan de Maas gaat de openbare verlichting verduurzamen. Er wordt overgestapt op LED verlichting. Met de nieuwe lampen worden zowel kosten als energie bespaard. Daarnaast wordt een forse besparing op de onderhoudskosten gerealiseerd. Tot en met 2025 worden in totaal 4726 stuks armaturen met energiezuinige LED verlichting geplaatst.

De verouderde armaturen met bijbehorende lampen verbruiken veel energie, hebben een korte levensduur en zijn aan vervanging toe. De gemeente vervangt binnen 10 jaar 64% van de huidige verouderde armaturen en gaat over op energiezuinige LED verlichting met een lange levensduur.

De nieuwe lampen gaan tot 5 maal langer mee dan de huidige en zijn minder storingsgevoelig. De energiebesparing die dit oplevert draagt bij aan de klimaatveranderingsopgave, waar ook de gemeente Horst aan de Maas voor staat. Zo kan uiteindelijk in 2026 een energiebesparing worden bereikt van 18% procent ten opzichte van 2013.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)