Menu

Twitter feed Reindonk

Verhuizing Oxalis naar sportpark Wienes aanstaande

17 mei 2017

De gemeenteraad neemt in juni een besluit om geld beschikbaar te stellen voor een kunstgrasveld en vier kleedlokalen bij sportpark Wienes. Deze voorzieningen maken het mogelijk dat korfbalvereniging Oxalis verhuist naar het sportpark in Hegelsom.

Al bij de start van de fusievereniging in 2014 was er sprake van dat Oxalis gehuisvest zou worden in Hegelsom. Maar omdat bij Wienus niet voldoende kleedlokalen waren werd de afgelopen jaren uitgeweken naar sportpark Ter Horst in Horst.

De verhuizing van Oxalis past in het toekomstplan dat Hegelsom gemaakt heeft. Een van de actiepunten daarin is het optimaliseren van het gebruik van sportpark Wienes door toevoeging van nieuwe activiteiten. Dit om de levensvatbaarheid en exploitatie van het sportpark positief te beïnvloeden. De uitbreiding van Wienes moet voor de start van het buitenseizoen 2018 gereed zijn.

Momenteel maken zo’n 450 leden actief gebruik van Wienes om te voetballen, jeu de boulen en beugelen. Met de komst van Oxalis komen er 180 leden bij. Ook Citaverde College heeft interesse om met haar leerlingen gebruik te maken van het kunstgrasveld in Hegelsom.

Voetbalvereniging Hegelsom en Zorgboerderij Wienes zijn aan het bekijken of de zorgboerderij een rol kan spelen in het onderhoud van het sportpark.

foto: SV Oxalis


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)