Menu

Twitter feed Reindonk

VieCuri start met online coaches

12 april 2019

VieCuri zet sinds kort digitale coaches in voor patiënten met Parkinson of IBD. De SanaCoach is een online platform en dient ter aanvulling op de reguliere communicatie tussen zorgverlener en patiënt. De digitale applicatie geeft informatie, tips en persoonlijke adviezen over het omgaan met de ziekte. Ook kan het de patiënt ergens aan helpen herinneren. Bijvoorbeeld aan het innemen van medicijnen op een bepaald tijdstip of een wekelijkse sportieve activiteit. 


Op regelmatige basis vraagt de zorgverlener via de SanaCoach naar klachten, beperkingen en problemen. Patiënten en zorgverleners kunnen elkaar berichten sturen en vragen stellen. Zo hoeft de patiënt alleen nog naar het spreekuur te komen als dat echt zinvol is. Ook kunnen door deze controles spoedbezoeken worden voorkomen. Er nemen 150 patiënten deel aan de proef die duurt tot juli 2019.

De SanaCoach helpt patiënten om zelf hun ziekte te monitoren en geeft hen daardoor meer eigen regie. Er ontstaat meer kennis en inzicht in de ziekte. Dit leidt uiteindelijk tot een betere kwaliteit van zorg, betere behandelresultaten en lagere zorgkosten. Klachten kunnen vanuit thuis goed in de gaten worden gehouden, waardoor patiënten minder vaak naar de polikliniek hoeven te komen. Ook worden er minder (spoed)opnames in het ziekenhuis verwacht door vroegtijdige signalering. Het is overigens niet alleen fijn voor de patiënt. De monitoring geeft vaak ook een goed gevoel aan mantelzorgers en familie.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)