Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Voltige in Horst aan de Maas

5 december 2017

Voltige is zoals de kinderen het noemen: turnen op een paard. Oftewel acrobatiek op een bewegend paard. Voltige valt onder de paardensport en is ondergebracht bij de belangenvereniging KNHS voltige vereniging.

In Limburg zijn op dit moment geen mogelijkheden om voltige te beoefenen. Afgelopen zomer, tijdens het evenement Passie voor Pony en Paard in Sevenum zijn er workshops en shows voltige gegeven. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door Ruiterclub Sevenum en HOSEMA (Turnen, freerun en dans- vereniging).

Gebleken tijdens deze pilot is dat er veel animo was voor voltige. Die dag hebben 40 kinderen deelgenomen aan de proeflessen en was er veel bewondering voor de demonstratieshow die werd gegeven. Een werkgroep is vervolgens aan de slag gegaan om te onderzoeken of er een vervolg mogelijk zou zijn om voltige te introduceren in Horst aan de Maas en daarbij in Limburg.

In maart zullen er kennismaking lessen georganiseerd worden op 2 locaties: Manege Sevenum en Manege Lottum. Vervolgens zal er een lesaanbod komen van een blok van vijf lessen in de periode maart en april.

Voor meer informatie en aanmelden: voltigehorstaandemaas@gmail.com.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)