Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Vorderingen informatieronde

Na de eerste informatieronde van 24 maart 2018 is er een formatieproces gestart tussen CDA, D'66,/GroenLinks en PvdA.

Op 12 april werd door de onderhandelingsdelegaties een akkoord gesloten over een collegeprogramma. D'66/GroenLinks heeft het bereikte akkoord ter goedkeuring voorgelegd aan de achterban.
Op 17 april heeft D'66/GroenLinks aan de beoogde coalitiepartners laten weten, dat de achterban de vereiste goedkeuring niet heeft gegeven en dat zij uit het formatieproces stappen.D'66/GroenLinks gaf aan, dat zij er van af zagen om nog wijzigingsvoorstellen op het bereikte akkoord in te brengen. Daarmee werd de breuk onherroepelijk.
 
Bob Vostermans, de politiek leider van het CDA, heeft vervolgens Arie Stas verzocht om als informateur te willen optreden.
De opdracht voor Arie Stas is beperkt: in beeld brengen, hoe de fracties in de gemeenteraad het vervolg van het formeren van een college zien en een advies geven over de wenselijke vervolgstappen om tot een nieuw college van B&W te komen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)