Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

Wandelen door waterlandschap

13 februari 2018

Het evenement vindt plaats op 25 februari 2018

Het Reindersmeer en het Leukermeer zijn ontstaan door afgravingen uit het verleden. Maasduingidsen vertellen tijdens de excursie op zondag 25 februari over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit, is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen.

De gratis excursie start om 10.00 uur vanaf het Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. Denk aan stevig schoeisel.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Foto: Lia Oosterwijk


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)