Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 10°. Overdag zijn er opklaringen en wolkenvelden of stapelwolken. Het blijft overwegend droog. Max. 18°. Wind: ZW 3-4 Bft.

Waterballet in de Peelbergen speelt Hollanders parten

1 maart 2017

In de afsluitende Grote Prijs in het Equestrian Centre in Kronenberg wisten de Nederlandse combinaties geen potten te breken. De spotlight scheen aan het eind van de avond op de 22-jarige Sophia Schindlbeck. De Duitse amazone hield de Luxemburgse Charles Chiche met 0,10 verschil op afstand. Na de start van Maud Roosendaal leek het er even op dat de amazone een podiumplaats te pakken had. De zevenmijlspassen van haar Universo waren uiteindelijk goed voor de beste Nederlandse prestatie en een vijfde plaats.

Dat Henk Linders met zijn team een pittige proef 1.45m had gebouwd was goed te merken. Vooral de overbouwde sloot zorgde voor een waterballet, maar ook de insprongen van de drie- en dubbelsprong waren vaak spelbreker. Tien van 59 deelnemers deden de barrage aan, waarin Sophia Schindlbeck aan het langste eind trok. De amazone die de komende zes maanden training zal gaan genieten bij Marcus Ehning kon haar geluk niet op. 'Dit is de tweede keer dat ik met Calata in relatief korte tijd een twee sterren GP win. Ik rijd haar nog geen jaar, maar ze is niet te houden. Het is een toppaard om ervaring mee op te doen naast mijn studie. Alles hier in de Peelbergen heeft ervoor gezorgd dat ik goed kon presteren en reken maar dat ik terug kom!'

Op de laatste dag van het CSI de Peelbergen klonk regelmatig het Wilhelmus. Willem Greve revancheerde zijn derde plaats van vrijdag door in het 1.40m zijn stempel te drukken met KWPN-merrie Elke Maria M. Daan van Geel en Bas van der Aa zegevierden ieder in een proef en ook Maud Roosendaal kreeg het volkslied toegespeeld na het winnen van de youngster tour met Baltic VDL-merrie Fancy Roos VDL.

De bescheiden amazone, in dienst bij Stal Pim Mulder, was dan ook meer dan tevreden. 'Het was voor mij echt een goed weekend. Met Fancy Roos had ik in alle drie rubrieken prijs en ook Universo was in topvorm. Ik vond dat er vanavond een dikke tweesterrenproef stond, het was zeker niet eenvoudig. We moeten op dit niveau nog meer ervaring op doen, maar Universo heeft het zeker in zich', blikt Roosendaal positief vooruit.

Het volgende CSI op de kalender van het Equestrian Centre de Peelbergen is van 30 maart tot en met 2 april. Meer informatie op www.peelbergen.eu


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)