Menu

Twitter feed Reindonk

Waterschapswerf Horst opengesteld

27 oktober 2017

Waterschap Limburg zet zondag de poorten open van de waterschapswerven. Ook in Horst kunnen mensen die dag ervaren hoe er gewerkt wordt aan veilig en schoon water.

In natuurgebied ’t Ham in Horst kan er deelgenomen worden aan een gratis waterwandeling onder begeleiding van een deskundige gids. De gemeente presenteert deze dag ook een aantal waterplannen, zoals de gebiedsontwikkeling rond Grandorse, het nieuwe aanzicht van de Kabroeksebeek bij de Venrayseweg en het project Groote Molenbeek. Ook wordt er informatie gegeven over de subsidieregeling voor het afkoppelen van de regenpijp van de riolering.

In en om de waterschapswerven is te zien wat er gebeurt als we te maken krijgen met hoogwater en wateroverlast. Er is te zien hoe de grote pompen werken en er kan zelf een waterkering gebouwd worden. Ook kunnen mensen te weten komen wat ze zelf kunnen doen om wateroverlast te voorkomen.

Naast de waterschapswerf aan de Expeditiestraat in Horst, zijn ook de werven in Nederweert en Sittard tussen 11.00 en 16.00 uur opengesteld. In Roermond en Simpelveld kunnen mensen een kijkje nemen bij de rioolwaterzuiveringen.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)