Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Watersysteem pot- en containerteelt aangepakt

10 juli 2017

Waterschap Limburg en de LLTB gaan de komende periode zo’n honderd bedrijven in de pot- en containerteelt bezoeken. De bezoeken maken deel uit van het actieplan voor deze sector. Het startsein wordt maandagmorgen gegeven bij Driesvenplant B.V. op ‘t Meteriksveld in Meterik.

Pot- en containerteeltbedrijven telen gewassen op een meestal niet doorlatende ondergrond. Geen of te kleine waterbuffers bij deze bedrijven kunnen een negatief effect hebben op het watersysteem, waardoor overtollig water niet voldoende wordt hergebruikt of afgevoerd. Met het actieplan willen Waterschap Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) de lozingssituaties van deze bedrijven inventariseren om samen met de bedrijven, de voorzieningen te verbeteren.

De familie Driessen startte begin jaren negentig met het vermeerderen van blauwe bessen planten. In 2015 nam het bedrijf een nieuwe kwekerij in Meterik in gebruik. Er kunnen jaarlijks 1,8 miljoen bessen worden geproduceerd.

Maandag geven Har Frenken van het Waterschap en Jan Veltmans van de LLTB het startsein door het bezoeken van het eerste bedrijf.

foto: Driesvenplant B.V.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)