Menu

Twitter feed Reindonk

Wederom prijs voor Swolgenaar Marijn Poels

Documentaire maker Marijn Poels uit Swolgen ontving maandag 15 februari voor de derde maal een belangrijke Amerikaanse award. Met zijn nieuwste, nog uit te komen, film ‘Ageless Friends’ won hij in Los Angeless tijdens het ´Magwill filmfestival´ de award in de categorie ‘beste documentaire’. Eind 2015 won de documentaire ook al een ‘Golden Award’ in Los Angeles tijdens het Independent Film Award festival.

Afgelopen zomer reisde de cultuurprijswinnaar 2015 van Horst aan de Maas Poels met Heerlenaar Maarten Vossen naar West Virginia voor zijn verhaal. De documentaire volgt de zoektocht van Vossen naar het verhaal achter de gesneuvelde WWII soldaat James Wickline die in Margraten begraven ligt. De inmiddels zeven en twintig jarige Vossen adopteerde het graf op zijn dertiende.

De film gaat 17 april, in aanwezigheid van Gouverneur T. Bovens, officieel in wereldpremière in het Forum theater, Sittard. De kaartverkoop hiervan zal komende donderdag 18 februari starten. In Amerika beleeft de film een maand later, juni 2016, zijn première in Morgantown, West Virginia. Voordat de film uitkomt is hij geselecteerd voor een groot aantal online competities wereldwijd, zoals het Magwill filmfestival. Na april zal hij worden vertoond op de grotere internationale filmfestivals.

“Het is overweldigend hoe de film in Amerika is ontvangen”, zegt Poels. “Het verhaal speelt zich natuurlijk grotendeels af in het doorgaans chauvinistisch Amerika, maar het blijft wel echt een Europese productie. Lange scènes met heel beheerste en ingehouden timing, niet typisch Amerikaans. Des te mooier dat de film zo goed ontvangen wordt”, aldus de filmmaker.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)