Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Weer & Verkeer


Filteren op datum:
        

Barbecue-seizoen lijkt begonnen !

Gepubliceerd op: 26-03-2017 19:29

De lente is nog maar een paar zonnige dagen oud, maar maandag maar doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. Volgens Meteo Limburg zal de zon flink zijn best doen en loopt het kwik op tot ongeveer 17 graden. 

En voor de dinsdag voorspeld weerman Thijs Zeelen nog hogere temperaturen: het kwik zou op plaatsen op kunnen lopen tot bijna 20 graden. Tegen de avond is er wel kans op een onweersbui.

De weerman uit Kessel verwacht dat er woensdag wat meer wolken in onze buurt komen, waardoor het kwik iets minder zal gaan aangeven. Maar de donderdag lijkt vooralsnog de warmste dag van de week te worden, met misschien wel temperaturen van boven de 20 graden ... dus de barbecue kan uit de garage !
Lees verder

De zomertijd gaat weer in !

Gepubliceerd op: 25-03-2017 12:24

De zomertijd gaat zaterdagnacht in. Om twee uur gaat de klok een uur vooruit. Dat betekent dat het ’s avonds een uur langer licht is en ’s ochtends een uur langer donker.

Door dat uurtje minder slapen raken behoorlijk wat mensen van de leg. Helemaal de mensen die vergeten de klok vooruit te zetten. Of, ook vast herkenbaar, dat je de klok wel verzet, maar dat je mobieltje dat ook nog eens automatisch doet. 
Maar het heeft ook zijn voordelen: volgens voorstanders bespaart de zomertijd energie. Lampen branden bijvoorbeeld korter. En we kunnen 's avonds wat langer op een terrasje zitten of in de tuin werken.
Lees verder

Flitspalen Tienrayseweg nog uit

Gepubliceerd op: 10-03-2017 13:37

Hardrijders die over de Tienrayseweg in Horst en Spoorstraat in Tienray rijden, hoeven nog niet te vrezen dat ze worden geflitst. De recent geplaatste flitspalen worden pas volgende week aangesloten.

Dat laat een woordvoerder van gemeente Horst aan de Maas weten. Vanochtend meldde de politie op haar website dat de palen nog niet ‘aan staan’ en ze ‘op termijn’ worden aangesloten. Volgens de gemeente is die termijn volgende week.

De nieuwe digitale flitspalen zijn onlangs geplaatst om de verkeersveiligheid van de weg te verbeteren. Ze hebben een digitale camera aan boord waarmee data sneller kan worden doorgestuurd en mensen de boete eerder op de mat krijgen. De Tienrayseweg is volgens de gemeente een van de meest onveilige wegen van Horst aan de Maas.
Lees verder

Einde van een bonte carnaval

Gepubliceerd op: 01-03-2017 01:59

Lees verder

Harde carnavalswind op komst

Gepubliceerd op: 27-02-2017 14:10

Horst aan de Maas krijgt op maandagmiddag te maken met harde windstoten . Die kunnen zelfs oplopen tot 75 kilometer per uur.
Dat meldt Meteo Limburg. De wind kan aanhouden tot aan het begin van de avonduren.


Lees verder

Meer Weer & Verkeer

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)