Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Weer & Verkeer


Filteren op datum:
        

Voorleeskampioenen!

Gepubliceerd op: 22-03-2019 09:00

Brent Burger van basisschool de Bongerd uit Venray en Isis Vennekens van de Peddepoel Wanssum zijn de winnaars van de regionale voorleeswedstrijd.

Op 21 maart vond in de Schouwburg Venray de regionale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen uit het werkgebied van BiblioNu en Biblioplus namen hieraan deel. De voorlezers werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door de presentator naar voren gehaald en lazen voor uit een door henzelf gekozen boek.

De winnaars stromen door naar de provinciale finale in Roermond. De winnaar wordt Limburgs Voorleeskampioen en zal in mei onze provincie vertegenwoordigen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.
Lees verder

Aanpassing landbouwroutenetwerk

Gepubliceerd op: 25-05-2018 09:15

Zware landbouwvoertuigen in woonkernen en op smalle binnenwegen gaan niet samen. Provincie, gemeenten, Cumela en de LLTB kijken hoe en waar het beter kan. Leudal neemt het voortouw en past het landbouwroutenetwerk aan voor doorgaand landbouwverkeer.
Lees verder

1 april-grap Kees van Rooij 'loopt uit de hand'

Gepubliceerd op: 02-04-2018 10:32

Oud-burgemeester Kees van Rooij is wel in voor een geintje. In de afgelopen dagen haalde hij een '1-april-grap' uit bij de inwoners van zijn nieuwe gemeente.

Het begon met het bericht in de lokale krant 'Mooi Rooi' in Sint-Oedenrode. Daarin vertelde de burgemeester van Meijerijstad dat hij 'het Oude Raadhuis', het voormalige raadshuis op de Markt van Sint-Oedenrode met zijn gezin ging bewonen. Het pand staat al enige tijd te huur of te koop.

Nadat het Brabants Dagblad hier afgelopen week melding van maakte op hun website, na eerst bij de bij de burgervader te informeren, bedacht hij zich en moest de grap voortijding onthullen. 'Anders loopt het uit de hand. Mijn excuses hiervoor,' aldus van Rooij.
Lees verder

Politie zoekt getuige van ongeval

Gepubliceerd op: 29-03-2018 18:44

De politie is op zoek naar een getuige die mogelijk meer informatie kan geven over een verkeersongeval op Witveldweg in Grubbenvorst, ter hoogte van Frank Coenders Kwekerijen B.V.  De aanrijding was rond 11:15 uur op de oversteekplaats, bij de T-splitsing.

Een meisje op een fiets heeft vlak voor het ongeval van de oversteekplaats gebruik gemaakt, en zij zou mogelijk belangrijke informatie kunnen geven.

Indien u iets weet, neem dan contact op met politie op nummer 0900-8844. Het registratienummer van het ongeval is 2018045701.
Lees verder

Provinciale wegen rondom Horst 'veilig'

Gepubliceerd op: 25-03-2018 13:16

De provinciale en autosnelwegen rondom onze gemeente zijn volgens een onderzoek van RTLNieuws niet noemenswaardig veiliger of onveiliger dan vergelijkbare wegen elders in het land. Hoogleraar Bert van Wee van de TU Delft berekende voor RTL de kans op een zwaar ongeluk op 550 provinciale en rijkswegen.

In het onderzoek zijn niet alle provinciale wegen in onze gemeente meegenomen. De N270 Eindhoven-Well, die vanuit Oostrum door Wanssum naar loopt kreeg het predicaat 'gemiddeld'. De A73 kreeg dezelfde beoordeling.
Lees verder

Meer Weer & Verkeer

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)