Menu

Twitter feed Reindonk

  • Wittenhorst vrouwen verliezen wedstrijd in eerste helft bit.ly/2GFbdzx

Weer & Verkeer


Filteren op datum:
        

1 april-grap Kees van Rooij 'loopt uit de hand'

Gepubliceerd op: 02-04-2018 10:32

Oud-burgemeester Kees van Rooij is wel in voor een geintje. In de afgelopen dagen haalde hij een '1-april-grap' uit bij de inwoners van zijn nieuwe gemeente.

Het begon met het bericht in de lokale krant 'Mooi Rooi' in Sint-Oedenrode. Daarin vertelde de burgemeester van Meijerijstad dat hij 'het Oude Raadhuis', het voormalige raadshuis op de Markt van Sint-Oedenrode met zijn gezin ging bewonen. Het pand staat al enige tijd te huur of te koop.

Nadat het Brabants Dagblad hier afgelopen week melding van maakte op hun website, na eerst bij de bij de burgervader te informeren, bedacht hij zich en moest de grap voortijding onthullen. 'Anders loopt het uit de hand. Mijn excuses hiervoor,' aldus van Rooij.
Lees verder

Eerste Paasdag kouder dan Kerst

Gepubliceerd op: 02-04-2018 08:15

Volgens Weeronline was het Eerste Paasdag kouder dan afgelopen Eerste Kerstdag. Het werd zondag in onze regio zo'n 7,6 graden, tegen 9,1 graden op 25 december.

Het record van de koudste paaszondag is van 29 maart 1964: toen werd het op het weerstation van het KNMI in De Bilt 3,9 graden.
Lees verder

Politie zoekt getuige van ongeval

Gepubliceerd op: 29-03-2018 18:44

De politie is op zoek naar een getuige die mogelijk meer informatie kan geven over een verkeersongeval op Witveldweg in Grubbenvorst, ter hoogte van Frank Coenders Kwekerijen B.V.  De aanrijding was rond 11:15 uur op de oversteekplaats, bij de T-splitsing.

Een meisje op een fiets heeft vlak voor het ongeval van de oversteekplaats gebruik gemaakt, en zij zou mogelijk belangrijke informatie kunnen geven.

Indien u iets weet, neem dan contact op met politie op nummer 0900-8844. Het registratienummer van het ongeval is 2018045701.
Lees verder

Provinciale wegen rondom Horst 'veilig'

Gepubliceerd op: 25-03-2018 13:16

De provinciale en autosnelwegen rondom onze gemeente zijn volgens een onderzoek van RTLNieuws niet noemenswaardig veiliger of onveiliger dan vergelijkbare wegen elders in het land. Hoogleraar Bert van Wee van de TU Delft berekende voor RTL de kans op een zwaar ongeluk op 550 provinciale en rijkswegen.

In het onderzoek zijn niet alle provinciale wegen in onze gemeente meegenomen. De N270 Eindhoven-Well, die vanuit Oostrum door Wanssum naar loopt kreeg het predicaat 'gemiddeld'. De A73 kreeg dezelfde beoordeling.
Lees verder

De zomertijd gaat weer in !

Gepubliceerd op: 24-03-2018 17:19

De zomertijd gaat zaterdagnacht in. Om twee uur gaat de klok een uur vooruit. Dat betekent dat het ’s avonds een uur langer licht is en ’s ochtends een uur langer donker.

Door dat uurtje minder slapen raken behoorlijk wat mensen van de leg. Helemaal de mensen die vergeten de klok vooruit te zetten. Of, ook vast herkenbaar, dat je de klok wel verzet, maar dat je mobieltje dat ook nog eens automatisch doet.
Maar het heeft ook zijn voordelen: volgens voorstanders bespaart de zomertijd energie. Lampen branden bijvoorbeeld korter. En we kunnen 's avonds wat langer op een terrasje zitten of in de tuin werken.
Lees verder

Meer Weer & Verkeer

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)