Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Welk beeld hebben wij van onze gemeente?

Het college van de gemeente heeft aan zo’n 5600 inwoners, ondernemers, bezoekers en andere overheden via een enquete gevraagd welk beeld zij hebben van Horst aan de Maas.

Bijna 2300 personen reageerden, en hieruit kwam een aantal eigenschappen naar voren: ondernemend, saamhorigheid, actief / activiteiten, vriendelijk, gezellig, groen, betrokkenheid, verenigingsleven, dorps, agrarisch, goede ligging, rust(ig), natuur.

Een van de vragen was waarom men voor Horst aan de Maas heeft gekozen om te wonen, werken of bezoeken. Belangrijkste reden is dat men er geboren en opgegroeid is, men er familie en/of vrienden heeft wonen, het bedrijf er al gevestigd was of vanwege het vakantiepark waar men op dat moment verbleef.

Bijna tweederde (65%) van de inwoners is (zeer) trots om in Horst aan de Maas te wonen. Een iets kleiner percentage (63%) van de inwoners is het (helemaal) eens met de stelling “Ik zou familie en vrienden aanbevelen om in Horst aan de Maas te komen wonen”.

Bijna één van de vijf ondernemers geeft aan dat ze niks zouden veranderen, dat alles prima loopt. Opgehaalde verbeterpunten zijn: aandacht voor / leefbaarheid van de kleinere dorpen, het verkeer en de verkeersveiligheid, saamhorigheid en tolerantie.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)