Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Welke basisschool verzamelt het meeste E-waste?

2 mei 2019

Van maandag 20 mei t/m vrijdag 14 juni strijden 10 basisscholen uit de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray tegen elkaar tijdens de E-waste Race. De scholen proberen zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen.

Mensen kunnen hun elektronisch afval, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het afval dan aan huis opgehaald door scholieren. De gemeente zorgt ervoor dat het elektronisch afval wordt opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.

De E-waste Race is leerzaam en bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt nog niet al het elektronisch afval gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Dit komt dan terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

Deze scholen in Horst aan de Maas doen mee: Basisschool De Bottel – Lottum, Basisschool De Dobbelsteen – Sevenum, Basisschool Onder de Wieken – Meterik

Deze E-waste Race is een initiatief van Weee Nederland in samenwerking met de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Venray en de E-waste Race.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)