Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Wellerlooise Aspergekoningin 2018

19 maart 2018

Angela Habraken uit Wellerlooi is de aspergekoningin 2018. Ze presenteerde zich zondag tijdens het Lentefestijn van de Confrérie de l’Asperge Limbourgondië, een feestelijke happening in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi.

De 48-jarige Habraken ademt al haar hele leven asperges. De koningin is letterlijk tussen de koningin der groenten opgegroeid en heeft ruim tien jaar bij veiling ZON gewerkt, onder andere als keurmeester asperges.

De Aspergekoningin heeft een volle agenda. Van het Duitse Brüggen tot Den Haag, van IJmuiden tot Maastricht geeft ze acte de présence. Op zondag 29 april is ze aanwezig op de Asperge Themadag in het Nationaal Aspergemuseum, museum De Locht in Melderslo.

Habraken is zelf ook dol op asperges: “Het is de lekkerste groente die in ons land wordt geteeld. Super gezond, culinair veelzijdig inzetbaar en ook nog eens prima voor de slanke lijn. En gelukkig is het nog steeds een echt seizoensproduct, dat maar tot Sint Jan op 24 juni verkrijgbaar is. Asperges eet je niet, je viert ze!”.

foto: Chris Smits


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)