Menu

Twitter feed Reindonk

Werkgever verbiedt Jacobs in raad plaats te nemen

Donderdagavond zijn 27 nieuwe raadsleden geïnstalleerd voor de gemeenteraad in Horst aan de Maas. Voor Essentie heeft Frans Kerstjens uit Swolgen de plaats ingenomen van Ellen Jacobs uit America. Haar werkgever staat niet toe dat zij in de gemeenteraad plaats neemt.

Jacobs stond als 21e op de lijst van Essentie en kreeg vorige week woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 203 voorkeursstemmen. Daarmee had ze voldoende voorkeursstemmen om aanspraak te maken op één van de zes zetels van Essentie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Van haar werkgever, Rabobank Horst Venray, mag zij niet deelnemen in de gemeenteraad: "De combinatie van raadslidmaatschap met mijn werk op de Rabobank Horst Venray blijkt echter onverenigbaar. Het raadswerk blijkt in strijd te zijn met de regels die mijn werkgever hanteert als nevenfunctie. Om iedere schijn van mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen heb ik dan ook afstand genomen van het kandidaat raadslidmaatschap.", aldus Jacobs in een reactie aan Omroep Reindonk.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)