Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Wet Damocles ook in Horst aan de Maas

Het komt steeds vaker voor dat er hennepplantages in woningen of bedrijfspanden worden aangetroffen. Ook de gemeente Horst aan de Maas heeft hiermee te maken. Het eerste kwartaal is er in deze gemeente een stijging te zien. "De voorbije maanden hebben we al vier panden gesloten en bij vier anderen lopen nog procedures", zo vertelt burgemeester Kees van Rooij.

Eigenaren van een gebouw wordt aangeraden om regelmatig toezicht op de verhuurde woning of het bedrijfspand te houden. "Hennepteelt gaat meestal gepaard met uitkeringsfraude, belastingontduiking, oneigenlijk woninggebruik, verzekering- en hypotheekfraude en stroomdiefstal. Niet alleen de gemeente maar ook woningcorporaties, netbeheerders, hypotheekbanken en verzekeringsmaatschappijen worden gedupeerd", aldus van Rooij.
 
De verhuurder of eigenaar kan ook geconfronteerd worden met tijdelijke sluiting van het verhuurde pand vanwege de werking van het gemeentelijk Damoclesbeleid.
 
"Controleer uw huurder goed voordat u een huurovereenkomst aangaat. Een goede screening is belangrijk om risico’s op misbruik van uw pand te voorkomen", zo besluit de burgemeester van Horst aan de Maas.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)