Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Wie maakt een staatsieportret voor de raadzaal?

Wie maakt een nieuw staatsieportret van Koning Willem Alexander voor de raadzaal? Tot 14 maart kunnen kunstenaars een ontwerp indienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Vervolgens zal een selectiecommissie een keuze welk kunstwerk een plek krijgt in de raadzaal.

Het is gebruikelijk dat In de raadzaal een staatsieportret hangt van ons staatshoofd. Koning Willem Alexander is aanwezig middels een replica van het officiële staatsieportret. De gemeente geeft de voorkeur aan een origineel, uniek portret. Door kunstenaars op te roepen hiervoor een kunstwerk te maken, biedt de gemeente een podium aan (jonge) kunstenaars om hun kunst te presenteren aan de buitenwereld.


Via verschillende kanalen heeft de gemeente Horst aan de Maas opgeroepen zich voor 14 maart te melden om een indruk van het werk van de kunstenaars te krijgen. De vorm wordt geheel vrij gelaten.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)