Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 7°. Overdag is er veel bewolking met af en toe een opklaring. Later op de dag mogelijk wat motregen. Max. 18°. Wind: ZW 2 Bft.

Winterexpositie in D’n Horstgraaf

27 december 2017

Het evenement vindt plaats op 14 januari 2018

Van 11 december tot 5 maart 2018 wordt er een expositie gehouden in D’n Horstgraaf in het Venlose Auxiliatrixpark. Deze expositie is geopend van 9 tot 19 uur en de toegang is gratis.Elk seizoen vrolijken lokale en regionale kunstenaars met hun creaties de gangen op van zorglocatie D’n Horstgraaf. Komende winter zijn dat Mirjam van Voort, Imants Ancans en Alice Gubbels-Eenhoorn.

Imants Ancans is beeldhouwer, woont in Steyl en komt oorspronkelijk uit Letland. Hij heeft er keramische en glas- en ovenbouwtechnieken aan de kunstacademie in Riga gestudeerd en promoveerde op raku-technieken en kunstgeschiedenis. Bij Keramiekcentrum De Tiend-schuur in Tegelen verzorgt hij draai- en keramiekcursussen en draaidemonstraties. Over zijn werk zegt hij: “Deze expositie is niet gebaseerd op een afgebakend idee. Mijn werk ontstaat spelenderwijs. Ik speel graag met materialen, vormen, definities en functionaliteit.

In de schilderijen van Mirjam van Voort uit Venlo overheersen warme, expressieve kleuren. Mirjam: “Ik schilder bij voorkeur op grotere doeken. Hoofdzakelijk figuratief-expressionistisch, met als onderwerp mensen in allerlei relaties tot elkaar. Nu schilder ik ook landschappen en gebruik ik allerlei materialen, Oost-Indische inkt en ecoline in mijn werk. Ik vind de sfeer van een schilderij belangrijker dan de precieze weergave van de werkelijkheid.”

Alice Gubbels-Eenhoorn uit Baarlo geeft les aan schildersgroep Eigen Stijl. Een van de cursisten zegt hierover: “Niks moet alles mag. Gelukkig hebben we Alice in ons midden. Zij heeft nuttige tips voor ons.” In D’n Horstgraaf wordt ditmaal echter alleen werk van Alice zelf tentoongesteld.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)