Menu

Twitter feed Reindonk

Winterwandeling Meerlo in nieuw jasje

14 december 2017

Na 15 jaar stoppen de Kammeröäj van de Vöskes met de organisatie van de winterwandeling in Meerlo. Toch verdwijnt de wandeltocht op de eerste zondag na Nieuwjaarsdag hiermee niet.

Een nieuwe groep mensen wil op geheel eigen wijze zorgen dat de traditie van het jaarlijks wandelen in Meerlo voort blijft bestaan. Ze hebben het voornemen om een SamenLoop voor Hoop te organiseren in Meerlo in het voorjaar van 2019. In aanloop daar naar toe willen ze op zondag 7 januari 2018 een winterwandeling organiseren.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan deelnemers samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren ze het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

De winterwandelingen in Meerlo startte in 2003 met circa vijftig deelnemers, in de jaren daarna liep dat aantal soms op tot wel achthonderd. De pauzeplaats, waar de wandelaars konden genieten van een drankje en een versnapering, moest altijd een connectie hebben met de Meerlose carnaval, zoals bij een oud prins, oud vorst of oud boerenbruidspaar.

De wandelingen van 5, 10 en 15 kilometer zijn altijd doorgegaan. “Regen, ijzel en zelfs een dik pak sneeuw kon niemand weerhouden om op de eerste zondag na Nieuwjaarsdag in Meerlo te wandelen. Ondanks het lage inschrijfgeld van 1 euro bleef er elk jaar een bedrag over. Hiervan hebben de Kammeräöj menige sponsoring gedaan t.b.v. de Vastenavond of goede doelen in eigen dorp” zegt Jan Poels van de Kammeröäj van de Vöskes.

Omdat na 15 jaar alle paden zijn bewandeld en heeft de organisatie besloten om te stoppen met de winterwandeling. De Kammeräöj kijken terug op een mooie tijd en bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het welslagen van alle wandelingen.

Ook bij de nieuwe wandeling op zondag 7 januari kan gekozen worden uit afstanden van 5, 10 en 15 kilometer. De start is tussen 10.00 en 13.00 uur bij zaal ’t Brugeind in Meerlo.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)