Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Wittenhorst VR1 verliest kostbare punten

9 mei 2018

Wittenhorst VR1 verspeelde in twee wedstrijden op rij kostbare punten voor het kampioenschap. Na een gelijkspel tegen Brunssum VR1 (1:1) gingen de dames uit Horst onderuit tegen SVC 2000 (5:2).

De inhaalwedstrijd op sportpark Terhorst tegen Brunssum VR1 eindigde in 1-1. Wittenhorst speelde een goede wedstrijd. Er werden volop kansen gecreëerd, maar niet gescoord. 13 minuten voor het eind wisten de Horstenaren toch het doel te vinden: Michelle de Wit scoorde op aangeven van Sanne Janssen. Diep in de blessuretijd sloeg het noodlot voor de Horstenaren toe en werd er toch nog gescoord door Brunssum.

Om in de strijd te blijven voor de titel in de 3e klasse E, moesten de dames uit Horst dus zondag 6 mei winnen van SVC 2000. SVC 2000 staat op de 2e plaats en was eerder dit seizoen ook al een zware tegenstander. Toen werd er met 3-2 gewonnen.

Vanaf het eerste moment was al duidelijk dat het een zware wedstrijd ging worden voor Wittenhorst. SVC 2000 speelde vrij uit en scoorde al in de 5e minuut. Wittenhorst liet over zich heen lopen. Na nog geen half uur spelen was de stand 3-0. Wittenhorst was nergens te bekennen de eerste helft.

Maar na rust kwam Wittenhorst binnen 10 minuten terug in de wedstrijd door 2 doelpunten van Michelle de Wit en Sanne Janssen. Niet kort daarop werd Sanne in het strafschopgebied naar de grond gewerkt, maar de scheidsrechter gaf geen penalty. Door beter spel van Wittenhorst werden er kansen gecreëerd. Een kwartier voor het eind was het echter SVC 2000 dat de voorsprong verder uitbouwde naar 4-2.

Met nog tien minuten op de klok nam de ploeg van Richard Aben meer risico. De beslissing viel in de blessuretijd: 5-2. Door het verlies en gelijkspel deze week lijkt het kampioenschap verkeken voor de oranje zwarten.

Donderdag 10 mei wordt de inhaalwedstrijd in Meijel gespeeld tegen RKMSV. Zondag 13 mei speelt Wittenhorst thuis tegen DBS.

Tekst en foto: RKSV Wittenhorst


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)