Menu

Twitter feed Reindonk

Woningbrandoefening in Horst in november

27 september 2017

De geplande woningbrandoefening van de brandweer in Horst is opnieuw verplaatst. Er is namelijk nog steeds geen geschikte locatie gevonden.

Met ‘Oefenen in jouw Wijk’ laat de brandweer zien hoe ze bij een woningbrand te werk gaat. De oefening in Horst zou in eerste instantie plaatsvinden in juli. Eerder werd een zelfde soort oefening gehouden in Sevenum en Meerlo.

Het vinden van een geschikte locatie blijft lastig volgens een woordvoerder van Brandweer Limburg-Noord omdat bijvoorbeeld niet iedereen brandweerslangen door zijn hele gebouw wil. Daarnaast moet er op de oefenlocaties ook genoeg ruimte zijn voor publiek.

De eerstvolgende oefening van de brandweer is zaterdag 14 oktober om 14.00 uur in Basisschool De Bottel in Lottum. De oefening in Horst staat wel al gepland op 29 november.

Jaarlijks worden veel mensen verrast door brand in hun woning. Statistisch gezien krijgt één op de 65 bewoners te maken met brand in huis. Uit onderzoek blijkt dat in veel gevallen het eigen gedrag een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van de brand. Om mensen hiervan bewust te maken zijn de lokale posten van Brandweer Limburg-Noord samen met team Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio gaan oefenen in de wijken.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)