Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Zevende Walk 4 the Roses bijna vol

1 september 2017

De organisatie van de Walk 4 the Roses verwacht zondag het maximale aantal van 2.000 wandelaars aan de start. De teller stond vrijdagmiddag op 1.800 maar omdat de weersvoorspellingen goed zijn gaat 2.000 wel lukken volgens Marcella Dings van de organisatie.

De opbrengst van de wandeltocht wordt dit jaar gebruikt voor onderzoek naar het activeren van het afweersysteem tegen borstkanker.

De organisatie lijkt klaar voor zondag. “Alles is geregeld, voldoende vrijwilligers komen ons helpen op de dag zelf, maar ook op de zaterdag zijn zestien vrijwilligers in de weer om de 4.000 broodjes te smeren", zegt Dings. Op zondag helpen in totaal zo’n vijftig vrijwilligers mee aan het evenement. Plus nog een groep mensen die de lunchplek bij de Torrekoel in Kronenberg bemannen.

De start van de Walk 4 the Roses is zondag tussen 10.00 en 11.00 uur op het Wilhelminaplein in Horst. Daar worden tussen 14.00 en 14.30 uur ook de eerste binnenkomers verwacht. De route van de wandeltocht gaat dit jaar richting Sevenum-Kronenberg. De exacte route wordt niet van te voren bekendgemaakt.

Iets voor 16.00 uur zal de opbrengst bekendgemaakt worden op het podium tijdens het OP Festival, dat op dat moment plaatsvindt in het centrum. De wandeltocht zet zich in voor KWF Kankerbestrijding en doneert ieder jaar negentig procent van de opbrengst aan een specifiek onderzoek. Deze keer dus het activeren van het afweersysteem tegen borstkanker. De andere tien procent gaan naar een regionaal doel. Dat geld gaat nu naar een Oranjerie en belevingstuin bij ziekenhuis VieCuri in Venlo.

Er is dus plaats voor 2.000 wandelaars die een afstand van twintig kilometer lopen. Inschrijven kan nog steeds via de website walk4theroses.nl.

foto: Walk 4 the Roses


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)