Menu

Twitter feed Reindonk

Zilvervos voor Pastoor Ruud Verheggen

10 februari 2018

Pastoor Ruud Verheggen van Meerlo heeft zaterdagavond uit handen van prins Wilbert 1ste de Zilvervos ontvangen. Hij kreeg deze hoogste dorpsonderscheiding na de carnavalsmis in de Joannes de Doperkerk te Meerlo.
Verheggen ontving deze onderscheiding bij gelegenheid van zijn aanstaand zilveren priesterjubileum en de manier waarop hij het priesterschap anno 2018 vorm en inhoud geeft.

Hij is zeer actief als een van de weinige religieuzen op social media. Zijn activiteiten op facebook getuige van een moderne aanpak.
De pastoor is zeer betrokken bij de dorpsgemeenschap én het lief en leed van de inwoners, ongeacht hun geloofsovertuiging.

Daarnaast draagt hij de verenigingen in Meerlo een warm hart toe en is zeer betrokken bij het carnaval. Jaarlijks maakt hij voor de carnavalsmis een attribuut ter ondersteuning van zijn preek. Van een masker tot een spiegel, van een wekker tot een wiel.

Pastoor Verheggen verzorgt ook al jaren bedevaartsreizen naar Lourdes en ondersteunt hij de bedevaartgangers geestelijk. Van kinds af aan is de Meerlose pastoor een verzamelaar van kerststallen uit de hele wereld. Van zijn verzameling van 600 stallen worden geregeld tijdens de kerstperiode in de regio en daarbuiten exposities gehouden.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)